Still moving

Still Moving is een modern dansproject voor senioren in Amsterdam. Met dit project maakt stichting Dance Connects dans als actieve kunstbeoefening mogelijk voor iedereen vanaf 60 jaar en ver daarboven. Still Moving is een project voor 60-plussers met of zonder danservaring, met of zonder fysieke beperking, want volgens Dance Connects is niemand te oud om te dansen.

Still Moving is op 5 januari 2016 van start gegaan op drie locaties in Amsterdam. Iedereen die actief en creatief bezig wil zijn en zin heeft om samen met anderen dansplezier te beleven, is welkom in de Cliffordstudio, Wladimir Dance Studios en De Meevaart. Senioren die meer willen dan alleen bewegen, worden uitgenodigd om moderne danslessen te volgen en daarna in samenwerking met choreograaf Floortje Rous (DansHart) en professionele muzikanten een voorstelling te creëren die op tournee gaat door de stad. Zes maanden lang worden de deelnemers in een wekelijkse bijeenkomst van twee uur fysiek, mentaal en artistiek uitgedaagd om uiteindelijk op te treden voor publiek in theaters, verzorgingshuizen en op (buurt)festivals. Voor de deelnemers zonder podiumambitie is er de mogelijkheid om enkel het lestraject te volgen.

Ook buiten de danszaal worden deelnemers uitgenodigd om in actie te komen. Dance Connects maakt in samenwerking met de deelnemers iedere maand een zogenaamde uitagenda, waarin dansvoorstellingen, theatervoorstellingen, maar ook mogelijkheden om zelf te dansen of goedkoop met buurtgenoten een hapje op drankje te doen, vermeld staan. Op deze manier zal het contact tussen de deelnemers geïntensiveerd worden en leren deelnemers tegelijkertijd de mogelijkheden in de buurt kennen.

Menu